Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Καταρράκτες Βικτώρια, οι μεγαλύτεροι στον κόσμο!

perierga.gr

Οι καταρράκτες Βικτώρια ή Mosi-oa-Tunya (Ο καπνός που βροντάει), βρίσκονται στον ποταμό Ζαμβέζη, στα σύνορα Ζάμπια και Ζιμπάμπουε και είναι οι μεγαλύτεροι στον κόσμο.

Τα νερά πέφτουν ορμητικά από ύψος 108 μέτρων, από ένα άνοιγμα που φτάνει τα 1708 μέτρα. Παρά τα εντυπωσιακά νούμερα όμως οι καταρράκτες Βικτώρια δεν είναι ούτε οι πιο ψηλοί ούτε οι πιο πλατείς. Χαρακτηρίζονται όμως οι μεγαλύτεροι στον κόσμο καθώς σχηματίζουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια νερού που πέφτει.

Perierga.gr - Victoria Falls

Η ποσότητα του νερού είναι επίσης εντυπωσιακή, με ροή που έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο της τα 12800 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο.

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Perierga.gr - Victoria Falls

Έργα ζωγραφικής του Οδυσσέα Ελύτη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Από τις 22 Σεπτεμβρίου

Ένα από τα έργα του Οδυσσέα Ελύτη που παρουσιάζονται στην έκθεση
Ένα από τα έργα του Οδυσσέα Ελύτη που παρουσιάζονται στην έκθεση (Φωτογραφία: Ίδρυμα Β.& Μ.Θεοχαράκη )


Αθήνα
«Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη: Ποίηση και Ζωγραφική» είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενεί το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ.Θεοχαράκη και στην οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά το σύνολο των ζωγραφικών έργων του νομπελίστα ποιητή.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αφιερωματικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 22 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ώς τις 27 Νοεμβρίου 2011. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ευφάνταστα κολάζ, τέμπερες και υδατογραφίες, μικρών διαστάσεων, που αναδεικνύουν τη μοναδική καλλιτεχνική υπόσταση και αντανακλούν την αισθητική αντίληψη του μεγάλου ποιητή.

Παράλληλα, εκτίθενται αντιπροσωπευτικά έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που αγάπησε ο Ελύτης και έχει γράψει αξεπέραστα κείμενα για το έργο τους, μεταξύ των οποίων, οι: Θεόφιλος, Τσαρούχης, Γκίκας, Καπράλος, Κανέλλης, Μόραλης, Δέρπαπας και Φασιανός.

Η έκθεση πλαισιώνεται, επίσης, από χειρόγραφα και βιβλία του ποιητή μαζί με δημοσιευμένες και ανέκδοτες φωτογραφίες του.

Τα περισσότερα έργα προέρχονται από τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, την Εθνική Πινακοθήκη και από πολλές ιδιωτικές συλλογές. Η έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμπαράσταση της ποιήτριας, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, σε επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά και σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πληροφορίες: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ.Θεοχαράκη (Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα. Τηλ.: 210-3611206).

Newsroom ΔΟΛ

H εύκολη συνταγή

newpost.gr
H εύκολη συνταγή
Κοκτέιλ με μαυροδάφνη

Υλικά

* 2 πορτοκάλια ακέρωτα
* 2 λάιμ
* 100 ml λικέρ πορτοκάλι
* 100 ml κονιάκ
* 250 ml λεμονίτα ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό
* 750 ml μαυροδάφνη
* Παγάκια

Εκτέλεση

Χρησιμοποιούμε βιολογικά, ακέρωτα φρούτα. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα κόβουμε σε φέτες (με τη φλούδα).

Βάζουμε τα φρούτα σε μια κανάτα. Προσθέτουμε τα παγάκια, το λικέρ, το κονιάκ, τη λεμονίτα και τη μαυροδάφνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε το δροσερό αρωματικό κοκτέιλ.

Μία συναυλία και μία έκθεση για τη συμπλήρωση 34 χρόνων από τον θάνατο της Κάλλας

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τριάντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 16 Σεπτεμβρίου, από την ημέρα που η Μαρία Κάλλας άφηνε την τελευταία της πνοή στο Παρίσι. Απόψε το βράδυ (9 μ.μ.) η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη μνήμη της με μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στην οδό Πατησίων.

Η κορυφαία υψίφωνος, που άλλαξε την πορεία του λυρικού θεάτρου τον 20ό αιώνα χωρίζοντάς το σε πριν και μετά Κάλλας εποχή, πέρασε στην αιωνιότητα αφήνοντάς, ωστόσο, ανεξίτηλο το σημάδι στην τέχνη της.

Στη συναυλία θα ερμηνευθούν άριες από όπερες τις οποίες η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν αποσπάσματα από την «Τραβιάτα», την «Αΐντα» και τη «Δύναμη του πεπρωμένου» του Βέρντι, την «Τόσκα» του Πουτσίνι, τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Ροσίνι και τη «Νόρμα» του Μπελίνι.

Ερμηνεύουν, με τη συνοδεία πιάνου, η Λουκία Σπανάκη, η Αντωνία Καλογήρου, η Γιούλη Καραγκούνη, η Ειρήνη Καράγιαννη. Στην αφήγηση είναι η Μαργαρίτα Βαρλάμου.

Επίσης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εγκαινιάζεται σήμερα έκθεση προσωπικών αντικειμένων και ενδυμάτων της Μαρίας Κάλλας. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον ΟΜΜΘ και το Ίδρυμα Μελετών Αλληλεγγύης και θα διαρκέσει ως τις 13 Νοεμβρίου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Newsroom ΔΟΛ

Ο ιός της Heidi Klum που όλοι θέλουν να «κολλήσουν»

Η πιο... επικίνδυνη διασημότητα στο Ίντερνετ


http://img.protothema.gr/288435CB58B194669BE55AA5DB338473.jpg
Η Χάιντι Κλουμ αντικατέστησε την Κάμερον Ντίαζ ως η πιο επικίνδυνη διασημότητα στο Ιντερνετ, κρίνοντας από τον αριθμό των ιών που συνδέονται στην αναζήτηση του ονόματός της.

Η εταιρία McAfee για ασφάλεια στο Διαδίκτυο μελετά επί πέντε χρόνια τις ιστοσελίδες που υπόσχονται πληροφορίες για τις διασημότητες, αλλά αντίθετα φορτώνουν βλαβερό software στους υπολογιστές των χρηστών.

Από την έρευνα προέκυψε πως η αναζήτηση για την Χάιντι Κλουμ μια φορά στις δέκα καταλήγει σε ιστότοπους επικίνδυνους για τους υπολογιστές.

Η Ντίαζ βρίσκεται μέσα στο κατάλογο με τις δέκα πιο επικίνδυνες διασημότητες, στο οποίο περιλαμβάνονται επίσης οι ηθοποιοί Τζέσικα Μπίελ, Κάθριν Χέιγκλ, Μίλα Κούνις και Σκάρλετ Γιοχάνσον.

O Πέτρος Κωστόπουλος θέλει να γίνει... Όλγα Τρέμη


newpost.gr
O Πέτρος Κωστόπουλος θέλει να γίνει... Όλγα Τρέμη
Ο Πέτρος Κωστόπουλος φέτος θα απουσιάζει από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Ούτε «Greek Idol» ουτέ η εκπομπή «Το Βράδυ» θα βγουν στον αέρα. Μιλώντας ο ίδιος στην κάμερα του Star μίλησε και για ένα «όνειρο» που κάποια στιγμή θα ήθελε να πραγματοποιηθεί... να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.


«Γιατί δεν μου λες για τις ειδήσεις; Ειδήσεις θέλω να πω!», δήλωσε χαρακτηριστικά στο δημοσιογράφο του Star. Τώρα να δούμε τον Πέτρο Κωστόπουλο με ξανθιά περούκα, ταγιεράκι και van cleef & arples στο λαιμό να λέει τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τι στον κόσμο! Όχι τίποτε άλλο θα γελάσει και λίγο το χειλάκι μας με όλα όσα θα ακούμε..