Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αναστάτωσαν τα όργανα της τάξης


Ο χορός σέξι νεαρών στο Μπρούκλιν της Ν. Υόρκης κατά τη διάρκεια του West Indian Day Parade έφερε τα πάνω κάτω. Μέχρι και οι αστυνομικοί ξέχασαν τη δουλειά τους και παρασύρθηκαν (Vid)


Ξεχύθηκαν στο δρόμο και τους τρέλαναν όλους, ακόμα και τους σοβαρούς αστυνομικούς της Νέας Υόρκης που βρίσκονταν εκεί για να επιβάλουν την τάξη.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο στο οποίο νεαρές χορεύουν προκλητικά τουρλώνοντας τους γλουτούς τους στον καβάλο αστυνομικών κατά τη διάρκεια του West Indian Day Parade στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο μετά την παρέλαση στην γειτονιά Κράουν Χάιτς του Μπρούκλιν είχαν ακουστεί πυροβολισμοί। Η εφημερίδα New York Post αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

news247.gr

Αυτό είναι σίγουρα το πιο μεθυσμένο domino που έχετε δει… Τις ήπιαν όλες αυτές;

Οι 12 κανόνες του σωστού τσακωμού με τον σύντροφό σου!


Φωτό: © © Monkey Business - Fotolia.com
.tlife.gr
“Μπορούμε τη σύγκρουση να τη χρησιμοποιήσουμε ως μέσο και αφορμή για την αποφυγή των πρόσκαιρων συμβιβασμών και της αποτελμάτωσης, αρκεί να μάθουμε την τέχνη της. Η θετική σύγκρουση είναι τίμια και αντικειμενική, όχι κακοήθης, ενοχοποιητική και σκληρή. Η τίμια μάχη οδηγεί στην αυθεντικότητα της σχέσης και στην ισοτιμία” σημειώνει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

Ένας καυγάς μπορεί να κάνει καλό στη σχέση, αρκεί να γίνει επικοδομητικά. Με μοναδικό στόχο να βοηθήσει τη σχέση και όχι να σπάσει το σπίτι, η ψυχολογία του άλλου.

Είναι σαφές νομίζω πως ένα εκτοξευμένο βάζο, μια δηλητηριώδη ατάκα, ένα δολοφονικό βλέμμα και ένα υποτιμητικό, προσβλητικό σχόλιο μόνο επικοιδομητικό δεν είναι. Το αντίθετο!

The rules!
1. Κανόνας βασικός, η ψυχραιμία. Πρέπει να προσπαθείς ώστε να μην σε αποδεκατίζει ο θυμός σου, να μην γίνεσαι έρμαιο των νεύρων σου, να μην καταλήγεις σε υστερικές κρίσεις...

2. Μετά τη σύγκρουση πρέπει να συζητήσετε. Αρχίστε από την αναγνώριση των θετικών στοιχείων του άλλου, εκφράστε την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας για αυτόν. Μόνο έτσι υπάρχουν πιθανότητες να μπορέσετε να κρατήσετε τη συζήτηση σε χαμηλούς τόνους, αλλά και να διατηρήσετε νηφάλια τη σκέψη σας.

3. Περιορίστε την επίρριψη ευθυνών, των αξιολογήσεων, των γενικεύσεων και των ερμηνειών. Βασικό στοιχείο αποφυγής του απόλυτου εκτροχιασμού.

4. Να θυμάσαι ότι όταν ένας άνθρωπος είναι θυμωμένος δεν ακούει. Οπότε πρέπει να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου αλλά και στον σύντροφό σου. Μόνον έτσι μπορεί να γίνει συζήτηση.

5. Πρόσεχε! Εκείνη τη στιγμή συνήθως μας πιάνει απίστευτη λογοδιάρροια. Δεν πρέπει μόνο να μιλάς, αλλά και να ακούς, να αφήνεις τον άλλο να ολοκληρώνει τις σκέψεις του. Όση ώρα μιλάει να έχεις επαφή, να ακούς ουσιάστικά αυτά που λέει, όχι να σκέφτεσαι τις επόμενες ατάκες σου.

6. Όταν βλέπετε ότι δεν λύνεται η διαφωνία μπορείτε απλά να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε. Καλό είναι κι αυτό.

7. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο, το χρόνο και το χώρο που γίνεται ο καυγάς. Είναι φυσικό η ένταση να ενισχύεται όταν γίνεται μπροστά σε τρίτους και φυσικά ο τσακωμός να εκτροχιάζεται επικίνδυνα.

8.Είναι πολύ σκληρό, οδηνυρό για να δυναμώσει κάποιος τη σχέση του να θίγει τα ευαίσθητα σημεία του άλλου. Τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη καλό είναι να αποφεύγονται.

9. Όσο καυγαδίζετε καλό είναι ο ένας να έχει τη νηφαλιότητα και την πρόθεση να μπαίνει στα παπούτσια του άλλου. Στόχος είναι η επικοινωνία, όχι ο ανταγωνισμός. Το να προσπαθεί ο ένας να αποδείξει την αλήθεια των λόγων του χωρίς να υπολογίζει τον άλλο δεν οδηγεί πουθενά.

10. Προσπαθείστε να μην εκτροχιάζεστε, αλλά να μένετε επικεντρωμένοι στο θέμα που προέκυψε εκείνη τη στιγμή και προκάλεσε τον τσακωμό ή τη διαφωνία. Μην αναφέρεστε σε προηγούμενα προβλήματα και σε παράπονα του παρελθόντος. Μην επεκτείνεστε σε καταστάσεις, πρόσωπα, στιγμές που είναι μακριά από το “εδώ και τώρα”

11. Μετά τη σύγκρουση εκφράστε τα συναισθήματά σας. Τον πόνο, το θυμό, τη λύπη σας. Μην δημιουργείτε απωθημένα μέσα σας που μπορούν να βγουν ανεπεξέργαστα σε ανύποπτο χρόνο και να σας κοστίσουν.

12. Μην φοβάσαι να υποχωρήσεις αν δεις ότι πρέπει, μην θεωρήσεις ότι είναι απώλεια του προσωπικού σου γοητρου.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ!
“Τελικά το ζητούμενο είναι ο καθένας να είναι σε θέση να αγαπάει και να αποδέχεται τον εαυτό του και τους άλλους ως πρόσωπα, ανεξάρτητα από το εάν απορρίπτει κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς του” τονίζει η ψυχολόγος Ντόρα Μίνου.

E. Ράντου: Καστανή και όμορφη όσο ποτέ, μιλάει για όλα!


Για τη νέα θεατρική παράσταση με το όνομα “Φόβος” που θα ανεβάσει αυτόν το χειμώνα, την κρίση και τις πιο κρυφές πτυχές του εαυτού της μίλησε η Ελένη Ράντου.
Η γνωστή ηθοποιός που την περασμένη χρονιά έμεινε εκτός τηλεόρασης, αναφέροντας πως κουράστικε και έπαθε υπερκόπωση με την “Εργαζόμενη γυναίκα”, αναφέρθηκε στα επόμενα επαγγελματικά της βήματα, λέγοντας ότι αυτό το χειμώνα θα ασχοληθεί με τη θεατρική παράσταση που ετοιμάζει και κάνοντας δυναμική επιστροφή με ανανεωμένο λουκ και καστανό μαλλί.

“Δεν μπορώ να κάνω δυο πράγματα ταυτόχρονα, και θέατρο και τηλεόραση. Κάποτε στα 25 λέγαμε “αντέχω” και πέφταμε με τα μούτρα. Τώρα και σωματικά αν το θες, δεν μπορώ να αφοσιωθώ και στα δυο. Και με βάζει σε σκέψεις η εποχή μας. Τα κανάλια έχουν οικονομικά προβλήματα. Σου λένε “βάζω τα λεφτά μου και κρεμιέμαι από πάνω σου να μου τα φέρεις”. Μα δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Είμαι ηθοποιός... Γιατί να με νοιάζουν εμένα τα νούμερα τηλεθέασης;”, είπε σε συνέντευξή της στο “Down Town”.
Μιλώντας για την κρίση που επικρατεί στη χώρα ανέφερε: “Οι πέντε έξι οικογένειες που είχαν και πριν λεφτά, έχουν και τώρα και θα έχουν στο μέλλον. Εμάς η κρίση δεν μας πήρε λεφτά, μας πήρε τη ψευδαίσθηση πως θα μπορούσαμε να τα αποκτήσουμε” και πρόσθεσε: “Παίζαμε τους πλούσιους. Και κυριώς του πετυχημένους. Τι βάρος, τι ενοχοποίηση κι αυτή. Να 'σαι επιτυχημένος! Τώρα τουλάχιστον δεν ντρεπόμαστε. Δεν ντρεπόμαστε να πούμε ότι “δεν έχω λεφτά, δεν είμαι πετυχημένος”, να παραδεχτούμε την αλήθεια που κρύβαμε”.

Τέλος, για την κόρη της Νικολέτα και το αν σκέφτεται να ακολούθησει την πορεία των γονιών της, η Ελένη Ράντου δήλωσε: "Όχι, όχι। Αυτό το λήξαμε νωρίς. Είναι τόσο κατασταλαγμένη και συγκροτημένη, που από νωρίς έδειξε, πως δεν θα ακολουθήσει τέτοιο δρόμο... Είναι καλλιτεχνικη φύση. Αλλά από μικρή έδειξε την κλίση της στα εικαστικά."

tlife.grΔιάβασε περισσότερα στο “Donw Town” που κυκλοφορεί!

Η συνταγή της ημέρας


newpost.gr
Η συνταγή της ημέρας
Φασολάκια γιαχνί

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένα φασολάκια (μπαρμπουνοφάσουλα ή τσαουλιά)
2 πατάτες
2 κολοκύθια
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα κολοκύθια σε χοντρές φέτες. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα. Αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα κολοκύθια και τα φασολάκια. Ανακατεύουμε τα λαχανικά να λαδωθούν καλά. Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45΄-50΄.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασίματος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τα φασολάκια πρέπει να μείνουν με το λάδι τους.


Πηγή: argiro.gr

Αγνώριστη η Έλντα Πανοπούλου!

Έχασε 30 ολόκληρα κιλά!


http://img.protothema.gr/86783A20F8CB3E258529820031C90DF0.jpg
Πραγματικά αγνώριστη έχει γίνει η Έλντα Πανοπούλου μετά τα τριάντα κιλά που έχασε. Η ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό «People» αποκάλυψε ότι δεν την πιστεύουν πώς έχασε τα κιλά: «Με έχει κουράσει το να μην γίνεται δεκτή η απάντησή μου. Προσπαθώ να μεταφέρω την εμπειρία μου, αλλά δεν με πιστεύουν. Μου λένε οι φίλες μου για κάποιους που τις ρωτούν για μένα: “Τους ορκιζόμαστε ότι δεν έχεις κάνει επέμβαση, αλλά δηλώνουν “Αδύνατον!”»

Θυμάται επίσης πως δεν της άρεσε να στερείται, λέγοντας: «Ποτέ στη διατροφή μου δεν είχα τη νοοτροπία του «ψητό ή βραστό κρέας ή ψάρι και σαλάτα, μ’ ένα καρότο στο ενδιάμεσο», λέει.

Θυμάται, όμως, και την ημέρα που στάθηκε πάνω από τη ζυγαριά της και είδε τον αριθμό «96». Τότε, θορυβήθηκε…. «όχι για το πώς φαινόμουν στους άλλους, αλλά για μένα. Για την υγεία μου», δηλώνει.

Η Έλντα Πανοπούλου αναφέρθηκε και στο πώς την αντιμετώπιζαν στο παρελθόν, όταν είχε τα παραπανίσια κιλά: «Με εμένα συνέβη το εξής. Είχα την ευλογία να γίνω αγαπητή έτσι όπως ήμουν. Μία δύο φορές μόνο, που δεν με είχαν αναγνωρίσει, άκουσα άσχημα σχόλια. Όπως κάποτε που διαπληκτιστήκαμε με έναν οδηγό και είπε: “Άντε βρε χοντρή!” Όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο, γιατί πάντα μου αρέσει να λύνω τα όποια προβλήματα με τη συζήτηση, μου είπε: “Αχ εσείς είστε κυρία Πανοπούλου; Πόσο σας αγαπώ και πόσο μου αρέσετε!” Το κακό σχόλιο είχε ξεχαστεί.»

Δείτε τη «νέα» Έλντα...

Βανδή – Γεωργούλης: Τι λένε για την ενδεχόμενη συνεργασία τους;

Εδώ και αρκετούς μήνες έχει κυκλοφορήσει η είδηση για τη συνεργασία της Δέσποινας Βανδη με το διάσημο συγγραφικό δίδυμο Ρήγα-Αποστόλου. Η γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια φαίνεται ότι έχει δει πολύ θετικά το ενδεχόμενο να πρωταγωνιστήσει σε ένα μιούζικαλ που θα σχεδιαστεί αποκλειστικά για εκείνη, ξεδιπλώνοντας ένα ακόμη ταλέντο της.
Η ασφάλεια που της δίνει, άλλωστε, το γεγονός ότι το έργο θα γραφτεί από τους Ρήγα-Αποστόλου ήταν και το βασικό έναυσμα που οδήγησε την Δέσποινα στο να σκεφτεί σοβαρά αυτήν την πρόκληση. Επικρατέστερος μάλιστα για το ρόλο του συμπρωταγωνιστή της είναι ο Αλέξης Γεωργούλης.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό “Down Town”, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πω τι θα γίνει. Άσε που εμένα το μιούζικαλ δεν μου αρέσει ως είδος. Από την άλλη, ποτέ μη λες ποτέ, γιατί ο Αλέξανδρος έχει ένα μαγικό τρόπο να με πείθει. Δυο φορές τού αρνήθηκα στο παρελθόν, και τελικά και τις δυο φορές έκανα αυτό που μου πρότεινε”.
Στην ερώτηση, πώς του φαίνεται η ιδέα να συνεργαστεί με την Δέσποινα Βανδή, δήλωσε: “To να παίξω με την Δέσποινα το θεωρώ μεγάλη πρόκληση. Έχει το star quality και το ένστικτο”
Από την πλευρά της πάντως, η γνωστή τραγουδίστρια δήλωσε: “Αν θεωρεί ο Αλέξανδρος ότι ο ρόλος θα ταίριαζε στον Αλέξη, με χαρά θα συνεργαζόμουν μαζί του। Επίσης του εύχομαι να του δοθεί η ευκαιρία να κάνει κάτι ακόμα καλό στο εξωτερικό, γιατί του αξίζει. Όσο για το μιούζικαλ, θα συμφωνήσω μαζί του. Είναι νωρίς ακόμη για ανακοινώσεις”.

tlife.gr
Διάβασε περισσότερα στο “Down Town” που κυκλοφορει!

To χειρουργείο της Άννας Βίσση


newpost.gr
To χειρουργείο της Άννας Βίσση
Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι τα συνεχή ταξίδια της Άννας Βίσση το καλοκαίρι στην Αμερική δεν έκρυβαν μόνο επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η τραγουδίστρια πέρασε δύσκολες στιγμές, αφού εκτός από τις συναυλίες που είχε προγραμματίσει τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει ένα πολύ λεπτό χειρουργείο. Για την περιπέτειά της αυτή μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη χθες στο κυπριακό κανάλι Sigma η Άννα Βίσση!

Η τραγουδίστρια έκανε μία επέμβαση στις φωνητικές της χορδές. Στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα ήταν η κόρη της, Σοφία, αλλά και η καλή της φίλη και συνεργάτιδα, Χριστίνα Κρόκος.

Η Άννα Βίσση αποκαλύπτει τους λόγους του χωρισμού της με τον Καρβέλα!


newpost.gr
Η Άννα Βίσση αποκαλύπτει τους λόγους του χωρισμού της με τον Καρβέλα!
Για πρώτη φορά η Άννα Βίσση μίλησε τόσο πολύ για τον Νίκο Καρβέλα. Για τον χωρισμό τους. Για τον λόγο που χώρισαν αλλά και για το πόσο πολύ την πόνεσε αυτό το ΤΕΛΟΣ του γάμου της με τον πρώην σύζυγο της.

Αποκαλυπτική όσο ποτέ η απόλυτη Κύπρια σταρ άνοιξε την καρδιά της στο SIGMA Κύπρου λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. «Έπιασα πάτο και στα ερωτικά μου. Ο χωρισμός μου με τον Νίκο ήταν ο μεγαλύτερος μου πάτος. Έχω πονέσει σε πολλούς χωρισμούς. Ένα από τα χαρακτηριστικά μου με τον Νίκο ήταν πως θα θυσίαζα τα περισσότερα πράγματα για εκείνον. Το έχω ζήσει να το κάνει και αυτός για μένα. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος ακραίος και καθόταν πάντα κάτω από την ομπρέλα μιας γυναίκας. Μου άρεσε, τον πίστευα και τον αγαπούσα. Αρκετές φορές διαφωνούσαμε, όμως το συζητούσαμε. Μεταξύ μας αργότερα είπαμε ορισμένες αλήθειες...Έφερε αρκετούς πόνους αυτός ο χωρισμός...

Ξέραμε ότι κάποια στιγμή ίσως και να μην μιλούσαμε και ποτέ. Έγινε και αυτό.. Δεν βλεπόμασταν καθόλου.Ο χωρισμός μου με τον Νίκο ήρθε επειδή έκλεισε ο κύκλος της κοινής ζωής μας. Και στους δύο μας έκλεισε ταυτόχρονα ο κύκλος του έρωτα μας. Τελείωσε η ερωτική μας χημεία. Όσο κι αν ακουστεί περίεργο, ο χωρισμός μας ήταν αναγκαίος και απαραίτητος, ο τρόπος που χωρίσαμε ήταν η αρχή μιας δυνατής φιλίας που συνεχίζουμε τώρα».



Πηγή: showtime.cy

Ανέκδοτα με γιατρούς


Αλμυρό Φιστίκι